FORUM Renaultbiler

Du er ikke logget inn. Du har begrensede rettigheter som gjest og det anbefales at du logger inn eller registrerer deg som bruker.

 Lesere akkurat nå: 1 Gjest

#31 20/04 2012 18:39:34

gxi
Moderator

Re: Møkka lamper fra ebay som lyser bra og koster ikkeno? Xenon

E-merkede pærer har alltid UV-filter.

Det som koster i HID-pærer til biler er saltet. Man kan se det på en avslått lampe. Billige kina-pærer har gjerne et salt som er gul/brun-aktig, som er en billig type som er veldig ustabil i både lysmengde, fargestabilitet og generell stabilitet. At lyset blinker eller endrer farge veldig er svært vanlig på slike. En 4200K Kina-pære gir gjerne et veldig blått lys f.eks, men trenger ikke å gjøre det før etter noen timer brennetid. Høykvalitets originalpærer inneholder et annet salt som gir mer stabilitet generelt sett, både på lysmengde, farge, osv.

For å bare gjøre det klart, så er det saltet i pæra som produserer lyset. Gassen er kun for tenningen og oppvarming. Xenongass gjør pæra ekstremt ineffektiv som gjør at den produserer ekstreme mengder med varme som gjør at saltet fordamper raskere. Mange tror at det er xenongassen som står for lyset, men det stemmer altså ikke. Det finnes uendelig mange måter man kan blande halogener på for å produsere lys i en slik container, men ikke alle reagerer likt med elektrodene, noe krystaliserer seg lettere, og noe vil legge igjen avleiringer på tråd og på glass som endrer lysutbyttet over tid. En annen ting er elektrodene. Man kan lage elektrodene billigere ved å bruke billigere legeringer, men det igjen gjør at de spises opp raskere, som så gjør at avstanden mellom dem øker mer igjennom pæras levetid, som igjen betyr at lysmengden og fargen endrer seg mer.

Jeg vil jo aldri anbefale noen å sette kina-pærer i lykta si, spesielt ikke hvis den ikke er E-merket. Og det har ikke bare med at den skal lyse korrekt, men spesielt for at den skal ha korrekte elektriske karakteristikker så den ikke brenner opp ballast eller strømforskyner, samt at den ikke produserer UV-lys som ødelegger reflektor og lykteglass.

Det er mulig å skaffe pærer til rundt 500kr/stykk som er ekte Philips eller Osram og akkurat de samme som man får kjøpt over disk i Norge. At prisen over disk er dyr er ganske normalt. Det gjelder også for halogenpærer. Ingen skal komme og si at det er noe rart eller feil med at det koster mer å kjøpe ting over disk enn på nett.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kjører for tiden en Ford Focus 1.0/125hk ecoboost 2013mod

Avlogget

 

Logg inn - fullstendige diskusjoner er kun tilgjengelig for registrerte brukere

Begrenset adgang
Du må være innlogget for å lese mer - Det finnes 29 innlegg til i denne tråden
 Lesere akkurat nå: 1 Gjest

Forum-bunn

Forumet er basert på en versjon fra PunBB